Solar Fire Proof

Solar Fire Proof

Op een brandveilige manier lichtgewicht zonnepanelen op uw bedrijfspand!

Meer informatie

Warmtepompen

Warmtepompen

Verwarm op een milieuvriendelijke en efficiënte manier je huis of bedrijf!

Meer informatie

Solar Fire Proof

Wilt u op een veilige manier zonnepanelen op het dak van uw pand installeren? Wij hebben de perfecte oplossing voor u! Wij introduceren met trots Solar Fire Proof. Deze geavanceerde technologie zorgt voor een brandveilig gebruik van lichtgewicht zonnepanelen op daken. De Solar Fire Proof (SFP) is een waterbestendige en brandwerende (klasse A1) plaat die speciaal is ontworpen om onder uw zonnepanelen te plaatsen. Met onze SFP platen bent u verzekerd van een lichtgewicht (slechts 3,5 kg/m2) en onbrandbare dak bescherming.

Het gebruik van zonne-energie wordt steeds populairder, maar veiligheid blijft een belangrijke zorg bij de installatie van zonnepaneel-systemen. Onze Solar Fire Proof producten zijn speciaal ontworpen om de brandveiligheid van daken met zonnepanelen te vergroten. We begrijpen het belang van het beschermen van zowel uw investering als het gebouw tegen brandgevaar.

Wij bieden meer dan alleen brandveilige Solar Fire Proof platen; we bieden een complete oplossing door het leveren én monteren van deze platen in combinatie met lichtgewicht zonnepanelen, kabelgoot, omvormers en eventueel optimizers. Tevens kunnen wij de Scope 12 keuring aanbieden. Met ons totaalpakket nemen we de volledige zorg uit handen en zorgen we voor een veilige en efficiënte installatie. De SFP platen worden zorgvuldig gemonteerd, zodat er altijd ruimte is voor uitzetting en krimp van de verschillende onderdelen van uw bestaande dak. Wij bieden meer dan alleen brandveilige Solar Fire Proof platen; we bieden een complete oplossing door het leveren én monteren van deze platen in combinatie met lichtgewicht zonnepanelen, kabelgoot, omvormers en eventueel optimizers. Tevens kunnen wij de Scope 12 keuring aanbieden.

Met ons totaalpakket nemen we de volledige zorg uit handen en zorgen we voor een veilige en efficiënte installatie. De SFP platen worden zorgvuldig gemonteerd, zodat er altijd ruimte is voor uitzetting en krimp van de verschillende onderdelen van uw bestaande dak. Het totale gewicht van de volledige, brandveilige en lichtgewicht zonnepaneel-installatie bedraagt slechts 8 kg/m2.Het totale gewicht van de volledige, brandveilige en lichtgewicht zonnepaneel-installatie bedraagt slechts 8 kg/m2.

Ons systeem kan worden toegepast op zowel platte als schuine daken met bitumen, PVC of EPDM als dakbedekking. Daarnaast zijn de platen ook geschikt voor gebruik op sandwichpanelen of golfplaten. Ze kunnen zelfs achter of onder de omvormers en connectoren worden geplaatst, aangezien deze componenten ook een bron van brand kunnen zijn.

De SFP platen zijn gecertificeerd volgens EN 13501-1:2018 A1 en voldoen daarmee aan de hoogste veiligheidsnormen. Met ons innovatieve en betrouwbare systeem kunt u genieten van de voordelen van zonne-energie, terwijl u tegelijkertijd uw pand beschermt tegen brandgevaar.

"Met het totaalpakket van Donkers Green Energy hoeft u zich geen zorgen te maken over verschillende leveranciers en complexe coördinatie. We nemen de verantwoordelijkheid voor het gehele proces, zodat u kunt genieten van een moeiteloze en probleemloze ervaring."


Gevolgen zonder Solar Fire Proof (SFP)

Brandtest zonder SFP
Zonder het gebruik van onze SFP platen kunnen de gevolgen van een brand veroorzaakt door een zonnepaneel-installatie ernstige schade aan uw pand toebrengen, wat kan resulteren in onbruikbare productiemachines. Als deze machines uniek of specifiek zijn ontworpen voor een bepaald proces, kan het lang duren voordat ze gerepareerd of vervangen kunnen worden vanwege lange levertijden. Dit kan leiden tot aanzienlijke schade voor uw bedrijf.

Zonnepaneel-installaties en platte daken bestaan vaak uit verschillende materialen, waaronder glas, metaal, oliehoudende materialen en elektronische componenten. Bij een brand kunnen deze materialen smelten, verbranden en zich over grote afstanden verspreiden. Het afval dat hierdoor ontstaat, is schadelijk voor het milieu.

Als u interesse heeft, nodigen wij u graag uit om een afspraak te maken en zelf te komen kijken naar onze onbrandbare lichtgewicht dak bescherming in combinatie met onze lichtgewicht zonnepaneel-installatie op een bitumen dak met EPS isolatie. Met dit systeem kunt u de risico's op brand aanzienlijk verminderen en uw pand en machines beschermen tegen potentieel verwoestende schade.
 
Duurzaam

Duurzaam

Brandveilig

Brandveilig

Innovatief

InnovatiefWat maakt ons systeem uniek:

01
We bieden als eerste een onbrandbare lichtgewicht dak bescherming in combinatie met een lichtgewicht zonnepaneel-installatie op een bitumen dak met EPS isolatie eronder. Deze combinatie zorgt voor een uitzonderlijk veilige en efficiënte oplossing.
02
Door de combinatie van onze lichtgewicht onbrandbare dak bescherming en lichtgewicht zonnepanelen bieden we een brandveilige oplossing met een totaal gewicht van minder dan 8 kg/m2 voor de gehele zonnepaneel-installatie.
03
De SFP platen hebben een gelijkmatige dikte van 3,5 mm over het gehele dakoppervlak, hoewel een grotere dikte ook nog mogelijk is op verzoek.
04
Onze SFP platen zijn gecertificeerd volgens EN 13501-1:2018 A1, wat de hoogste brandveiligheidsnormen garandeert.
05
Het witte reflecterende oppervlak van de SFP plaat zorgt voor 35 graden minder opwarming in vergelijking met traditionele bitumen dakbedekking. Dit helpt de temperatuur op het dak te verlagen en draagt bij aan energiebesparing.
06
Ons systeem maakt het mogelijk om zonnepanelen op bedrijfsgebouwen te plaatsen, waardoor landbouwgrond behouden blijft. Dit draagt bij aan een duurzame benutting van ruimte.
07
De SFP platen worden zo gemonteerd, waardoor er altijd ruimte is voor uitzetting en krimp van de verschillende onderdelen. Dit voorkomt schade aan het dak en zorgt voor een langdurige en stabiele installatie.
08
Ons systeem veroorzaakt geen schade aan het milieu en draagt bij aan een duurzamere energieopwekking.

Ontdek onze recente projecten

Bij Donkers Green Energy zijn we trots op onze recente projecten die hebben bijgedragen aan een duurzamere toekomst. We hebben samengewerkt met diverse klanten om innovatieve energieoplossingen te realiseren.